2012. szeptember 11., kedd

Kiadó az út széle, fizetni a rendőrnél tessék!

A rendőr élete, munkája, hívatása a többi ember szolgálata, védelme. Tudod, "szolgálunk és védünk".

HUMBUG!

Kiből, miből és hogyan lesz rendőr? A rendőr felelőssége olyan, mint az orvosé - hiszen emberéletekre, sorsokra van hatással minden nap. Az orvosokkal ellentétben viszont rendőr a leggyengébb tanulókból, a legrosszabb emberanyagból lesz, illetve abból, aki nem akar más értelmes dologgal foglalkozni. A pszichológia szerint tulajdonképpen bűnözésre hajlamos egyedek állnak be fegyveres testületekhez. Továbbá a bérezése is szánalmas, még akkor is, ha a képességei szerint egyébként pont megfelelő.

Így tehát a sok barom hatalmat kap embertársai felett, egyenruhát, fegyvert. Érdemes megnézni, hogy az egyszerű ember hogyan reagál, ha hatalmat kap - kibújik belőle az eredendően mindenkiben megbújó állat. Miért lenne ez másképp a rendőrökkel? Semmiért. Nincs is másképp. Ja, az igazság kérem, az nem számít. A testületek testületileg összetartanak, és akárki akármit mond, az lesz a független bíróság ítélete, ami a rendőrnek jó. No de nem állunk ám meg a közlekedésnél!

Budapest egy szép nagy terén, rendőrök által rendszeresen látogatott büfében dolgozó barátom szerint minden rendőr vagy kurvázik, vagy alkoholista. Leginkább mindkettő. Tudtad, hogy a magyar jog szerint a rendőr akármit kér Tőled, azt meg kell tenned? Ha ellenvetésed van, azt majd csak később mondhatod el, tudod, panaszt tehetsz. Kinek? Nem mindegy, bazdmög, egy másik rendőrnek, hát úgyse érdekel senkit, hogy mit pofázol, barom!

Lehet ebben a kurvás dologban valami, mert már annyira kurvák közé keveredtek rendőreink, hogy azzal is kurvaként bánnak, aki nem az. És mivel továbbra is mindegy, hogy más mit mond, akár le is mondhat igazságügyi szakértői címéről, az se ér többet, mint amikor az óvodás dacból földhöz vágja magát - itt a rendőrnek igaza van. Mondjuk ebben az esetben érthető is volt az állami összetartás, elvégre ha ezek a rendőrök bűnösök lettek volna, többé senki sem állna meg nekik igazoltatáshoz, mert félne, hogy megerőszakolják.

Az út szélén dolgozó prostituáltak közelében nem azért látsz rendőrautót, mert "szolgál és véd". Ő is éppen pénzt keres.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése